ManuVison-behandling

ManuVision betyder ”den seende hånd”, kommer fra latin hvor “manu” betyder hånd og “vision” betyder syn, og deraf kommer navnet ManuVision.

Grundfilosofi og kropsterapi

Krop og psyke hænger sammen. Når der er fysiske ubalancer i kroppen, påvirker det psyken – og er du presset psykisk, sætter det sig fysisk i kroppen. Kroppen viser ikke bare din “her og nu” tilstand, men rummer også det liv du har levet. Kroppen husker din livshistorie – også det du mentalt, bevidst eller ubevidst har glemt. Fysiske og følelsesmæssige påvirkninger ligger som erindringsspor i kroppens væv, og som ofte skaber det spændingstilstande og smerter. Med en ManuVision- behandling arbejder jeg med at løsne både fysiske og psykiske spændinger, så både krop og psyke kommer i balance. En ManuVision-behandling er altså ikke “bare” massage. Det er kropsterapi, hvor formålet er at opnå balance på alle planer.

ManuVision er et dansk udviklet koncept, hvor behandlingen og træningsformen er specialiseret til at afhjælpe det moderne menneskes skavanker igennem kropsbehandling og træning. ManuVision er kendt for sin høje kvalitet og mærkbare selvhelbredende effekt. Menneskerne bag ManuVision stammer fra Body SDS, hvor man har videreudviklet formen og filosofien med behandlingen og træningen.

Massage, ledfrigørelse og åndedræt

Jeg er uddannet i at forstå kroppens sprog. Mærke, hvor der er ubalancer, spændinger og blokeringer. Derfor er enhver behandling skræddersyet til netop din krop. Konkret bruger jeg teknikker som dybtgående massage, tryk, stræk, åndedrætsteknik og ledfrigørelse for at afspænde kroppen, og efter behov indleder jeg en samtale med dig om din krops signaler.
Ledfrigørelse betyder at rette et led til dets normale udgangspunkt for din krop. F.eks kan kraftige muskelspænd have trukket ledet skævt.

Selvhelbredende effekt

Behandlingen stimulerer kredsløb og forbrænding, og hjælper kroppens udrensningssystem, så væv og organer bedre kan afgifte affaldsstoffer. Ved løsning af spændinger, skabes bedre blod- og lymfecirkulation, hvormed der opnås en udrensende effekt både fysisk og psykisk – helt ned på celleplan. Kroppen forsætter altså selv med at arbejde efter en endt behandling.

Sådan foregår en behandling

Vi indleder med en samtale, hvor jeg får afklaret hvilke ubalancer du har, hvordan dit forløb har været, og om der er noget særligt at være opmærksom på i forbindelse med netop dig. Derefter klæder du dig af (du beholder undertøjet på) og lægger dig op på min briks, hvor du får et tæppe over dig. Under behandlingen vil jeg mærke efter, hvad du har brug netop nu, hvorefter jeg vil behandle dine spændinger og blokeringer i din krop. Undervejs har vi en dialog om hvordan behandlingen opleves.

Du bliver guidet i din vejrtrækning, i forhold til de steder du spænder og har ondt. Når du lærer at trække vejret korrekt, giver du plads til at mærke dig selv og komme ned i din krop, giver plads til dig selv og dine følelser og du får nemmere ved slippe uhensigtsmæssige tankemønstre. En korrekt vejrtrækning bidrager også til, at du fysisk kan slippe blokeringer. Du bliver mere opmærksom på de signaler, din krop sender til dig.

Efter behandlingen får du nogle generelle anbefalinger, og vi afklarer, om der skal være et videre behandlingsforløb.

Behandlingen får i øvrigt din krop til at udskille affaldsstoffer, så husk at drikke rigelig vand i det efterfølgende døgn.

Aarhus: Østergade 1, 1. sal, 8000 Aarhus C • behandler også i Odense og Ikast